Otavantie 3, 00200 Helsinki 050 543 6443

Blogi

Asuntosi arvoon vaikuttavat asiat

Jos harkitset asuntosi myyntiä, olet varmasti miettinyt mitkä asiat vaikuttavat asunnon arvoon ja voisitko itse vaikuttaa niihin. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä osaa määrittää kohteen hinnan kokemusperäisellä ja markkinaan perustuvalla tiedolla. Paikallinen kiinteistönvälittäjä osaa määritellä sijaintiin vaikuttavan hintamuuttujan parhaiten. Jos mahdollista, suosi paikallista kiinteistönvälittäjää.

Hyvin kysytyissä tai uniikeissa myyntikohteissa kiinteistönvälittäjän arvio antaa hyvän ohjehinnan mutta lopulta kysyntä määrittelee kohteelle hinnan. Kaikille asunnoille on kuitenkin olemassa arvoon vaikuttavat yhtenäiset tekijät:

 • Talon sijainti kaupunginosassa
 • Alueen arvostus ja kohteiden tarjonta asuntomarkkinassa
 • Näköala huoneistosta
 • Huoneiston pohjaratkaisu ja tilan käyttö
 • Huoneiston kunto, erityisesti keittiö ja kylpyhuone
 • Huoneiston materiaalit ja remontin tarve
 • Kerros
 • Taloyhtiön talous
 • Taloyhtiön kunnossapitoselvitys
 • Taloyhtiön yhteiset tilat, pyörän tai lastenvaunujen säilytys
 • Autopaikan saatavuus
 • Ilmansuunnat
 • Liikenne tai meluhaitta
 • Palveluiden läheisyys
 • Julkiset liikenneyhteydet

Arvoon vaikuttavia tekijöitä on lukuisia ja arviointi tehdään aina tutustumalla asuntoon kohdekäynnillä. Arviokäynnillä saadaan yleensä myyjän tieto taloyhtiön tilanteesta ja tiedot tarkentuvat kun kiinteistönvälittäjä tutustuu taloyhtiön asiakirjoihin.

Kiinteistönvälittäjä tietää mitkä asiat vaikuttavat ostajien päätökseen. Jos huoneistossa on pieniä virheitä mitkä saattavat olla helposti korjattavissa ja saattaisivat vaikuttaa myyntiin, on ne arviokäynnillä huomioitava ja annettava suositus korjata ne ennen myynnin aloittamista. Tällaisia pieniä asioita saattaa olla esimerkiksi rikkinäinen oven kahva, puuttuva lista jne. Pieniä mutta ensivaikutelmassa tärkeitä asioita!

Toinen tärkeä asia on antaa jokaiselle huoneelle järkevä käyttötarkoitus. Tyhjä huone pyykin kuivaustilana tai sauna varastona, ei ole myyntiä edistävä tekijä. Lisäksi turha tavara on hyvä karsia, jotta asunto saadaan näyttämään tilavalta, eikä siellä ole esteitä liikkumiselle.

Usein kysytään miten tyhjä asunto tulisi myydä? Tyhjän asunnon myynnissä kannattaa ehdottomasti käyttää digitaalista sisustusta sen sijaan, että huoneisto stailataan huonekaluilla esittelyä varten. Tämä on myyjälle kallis ja kohtuullisen turha panostus hyötyyn nähden. Lisäksi monesti stailattu asunto ylihinnoitellaan koska stailaus pitää kattaa. Älä siis kompastu sisutustyynyihin ja tuoksukynttilöihin, vaan luota asuntoosi.

Digitaalisen sisustuksen tekee huoneiston valokuviin sisustussuunnittelija. Tärkeintä on antaa mielikuva huoneiston mittasuhteista ja valokuvissa digitaalinen sisustus antaa realistisen kuvan. Tyhjän asunnon myynnissä on myös hyviä puolia ostajan näkökulmasta, pinnat ja mahdolliset virheet ovat nähtävissä.

Yleensä ihmiset osaavat katsoa isompaa kuvaa ostettavassa asunnossa, stailattuun asuntoon ei pidä ihastua koska sellaisena sitä useinkaan ei myydä. Parempi vaihtoehto on tilata stailaus asunnon ostamisen jälkeen. Se on sinulle tehty ja pysyvämpi tapa ihastua asuntoon.

Toivottavasti sait tietoa ja vinkkejä asunnon arvoon vaikuttaviin tekijöihin. Nähdään arviokäynnillä!

-Kiinteistönvälittäjäsi Lauttasaaressa-

Mia Tarkiainen

Mia Tarkiainen

Yrittäjä, Lkv
0505436443
mia.tarkiainen@saarenlkv.fi

Uusimmat blogikirjoitukset:

Kuva huoneesta, jossa on nojatuoli ja jalkarahi.

Pihimpi stailaus tuo asuntosi parhaat puolet esiin

Ihana kesä aluillaan ja asunnon ostajat ovat enemmän kuin innoissaan liikkeellä. Jos harkitset kotisi myyntiä, se kannattaa suunnitella hyvin! Hyvä myyntistrategia ja asunnon hyvät puolet esiin tuova stailaus kannattaa, koska saat parhaan tuloksen silloin. Blogissa tietoa mikä stailauksessa on tärkeää. Asuntoilmoituksissa valokuvat ovat tärkeät, niihin panostamalla ostajan on mahdollista nähdä asunnon parhaat puolet ja ihastua.

Lue artikkeli
Kuva kohteesta Wavulinintie 3, keittiö.

Miten päästä asunnon ensiesittelyyn Lauttasaaressa?

Kun asunto tulee myyntiin Lauttasaaressa, alkaa puhelimet ja sähköposti kiinteistönvälittäjällä soimaan. Oikein hinnoiteltu, hyvällä sijainnilla ja tiedoilla oleva kohde myydään kahden viikon kuluessa. Miksi? Koska Lauttasaari on Helsingin halutuimpia alueita ostaa asunto. Täällä on liikkeellä ensiasunnon ostajat, saaren omat kodinvaihtajat ja sijoittajat. Ole siis kilpailukykyinen, rahoitus ja muut asunnon ostamiseen liittyvät yksityiskohdat kannattaa olla mietitty.

Lue artikkeli

Asuntosi arvoon vaikuttavat asiat

Jos harkitset asuntosi myyntiä, olet varmasti miettinyt mitkä asiat vaikuttavat asunnon arvoon ja voisitko itse vaikuttaa niihin. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä osaa määrittää kohteen hinnan kokemusperäisellä ja markkinaan perustuvalla tiedolla. Paikallinen kiinteistönvälittäjä osaa määritellä sijaintiin vaikuttavan hintamuuttujan parhaiten. Jos mahdollista, suosi paikallista kiinteistönvälittäjää. Hyvin kysytyissä tai uniikeissa myyntikohteissa kiinteistönvälittäjän arvio antaa hyvän ohjehinnan mutta lopulta kysyntä määrittelee

Lue artikkeli

Laadukas ilmainen arviokäynti

Yleisin kiinteistönvälittäjän mainos kuuluu ”tilaa ilmainen arviokäynti”. Me kiinteistönvälittäjät käymme arviokäynneillä kutsusta koska asiakkaalla on tarve saada hinta-arvio myytävästä asunnostaan. Kiinteistönvälittäjä antaa oman näkemyksensä asunnon myynnistä ja usein asiakas pyytää useampaa arviota. Kiinteistönvälittäjän persoona, paikallistuntemus ja tapa toimia antavat sinulle myös kuvan siitä, miten hän hoitaisi sinun asuntosi myynnin. Myynnin kannalta motivaatio ja innostunut myyjä

Lue artikkeli
Back to top