Otavantie 3, 00200 Helsinki 050 543 6443

Blogi

Laadukas ilmainen arviokäynti

Yleisin kiinteistönvälittäjän mainos kuuluu ”tilaa ilmainen arviokäynti”. Me kiinteistönvälittäjät käymme arviokäynneillä kutsusta koska asiakkaalla on tarve saada hinta-arvio myytävästä asunnostaan. Kiinteistönvälittäjä antaa oman näkemyksensä asunnon myynnistä ja usein asiakas pyytää useampaa arviota. Kiinteistönvälittäjän persoona, paikallistuntemus ja tapa toimia antavat sinulle myös kuvan siitä, miten hän hoitaisi sinun asuntosi myynnin. Myynnin kannalta motivaatio ja innostunut myyjä on tärkeä asia, hyvä energia pitää näkyä ja se kantaa pitkälle! Energinen myyjä palvelee parhaiten ostajia ja antaa lisäarvoa hyvällä palvelulla.

Arviokäynnillä on hyvä kysyä miten kiinteistönvälittäjä tuntee alueen ja sen asuntomarkkinan. Tämän pohjalta voit myös päätellä miten realistinen arvio on ja mihin asioihin myyntiarvio perustuu. Sinulle voi olla myös tärkeää tietää kenen kanssa asioidaan ja kuka tulee esittelemään asuntoasi? Koti on yksityinen paikka ja yleensä ihmiset haluavat asioida saman kiinteistönvälittäjän kanssa ja tietää kuka asunnossa käy. Tämän vuoksi et ehkä valitse myymään asuntoasi toimijaa , jonka koko pääkaupunkiseudun välittäjät myyvät ja esittelevät toistensa asiakkaiden asuntoja. 

Oletko saanut suullisen ”No tästä vois saada jotain”-arvion asunnostasi? Usein arvio jää tarkentamatta ja kiinteistönvälittäjästä jää vain käyntikortti jälkeen. Toivoisitko asunnon arviointilomaketta missä myös palvelun kuvaus ja hinta olisi helposti nähtävissä? Arviokäynti voi olla jännittävä hetki ja hyvä jos käynnin jälkeen jää mustaa valkoiselle. Tämä vaatii kiinteistönvälittäjältä käynnillä hetken aikaa, mutta tekee käynnistä selkeästi laadukkaamman.

Kiinteistönvälittäjällä on kaikki osaaminen tehdä käynnistä sinulle hyödyllinen. Saaren kiinteistönvälitys käyttää aina arviokäyntilomaketta ja olemme myös yhteydessä arviokäyntiasiakkaisiin käynnin jälkeen. Näin voimme vastata myös auki jääneisiin kysymyksiin. Usein sopimus asunnon myynnistä syntyy arviokäynnillä ja asiakassuhde alkaa. Näin sinulla on käytössäsi heti asuntoasioiden asiantuntija joka vastaa kysymyksiisi. Jos päätät miettiä vielä, sopimus on mahdollista tehdä myös jälkeenpäin.

Miten valmistautua arviokäyntiin? Ei ainakaan siivoamalla, kiinteistönvälittäjä näkee tavaroiden ja pölyn läpi. Tärkeämpää on tutustua taloyhtiön ja asunnon tietoihin. Tässä vaiheessa et tarvitse mitään virallisia asiakirjoja, ne tilataan sopimuksen syntymisen jälkeen kiinteistönvälittäjän toimesta. Seuraavista asioista olisi kuitenkin hyötyä:

  • Viimeisin yhtiökokouspöytäkirja tai tieto taloyhtiön ajankohtaisista asioista
  • Tieto yhtiön tehdyistä ja tulevista remonteista
  • Hoitovastikkeen määrä ja osakkeen velkaosuus taloyhtiön lainasta
  • Tehdyt remontit huoneistoon ja taloyhtiöön

Toivottavasti sait hyödyllistä tietoa laadukkaasta arviokäynnistä. Nähdään käynnillä!

Saaren kiinteistönvälittäjäsi,
Mia Tarkiainen

Vielä ehtii Jouluksi uuteen kotiin

Tutustu loppuvuoden kampanjaan – Välityspalkkio ja muuttosiivous 2% asunnon velattomasta myyntihinnasta. Sis. Alv.

Mia Tarkiainen

Mia Tarkiainen

Yrittäjä, Lkv
0505436443
mia.tarkiainen@saarenlkv.fi

Uusimmat blogikirjoitukset:

Kuva huoneesta, jossa on nojatuoli ja jalkarahi.

Pihimpi stailaus tuo asuntosi parhaat puolet esiin

Ihana kesä aluillaan ja asunnon ostajat ovat enemmän kuin innoissaan liikkeellä. Jos harkitset kotisi myyntiä, se kannattaa suunnitella hyvin! Hyvä myyntistrategia ja asunnon hyvät puolet esiin tuova stailaus kannattaa, koska saat parhaan tuloksen silloin. Blogissa tietoa mikä stailauksessa on tärkeää. Asuntoilmoituksissa valokuvat ovat tärkeät, niihin panostamalla ostajan on mahdollista nähdä asunnon parhaat puolet ja ihastua.

Lue artikkeli
Kuva kohteesta Wavulinintie 3, keittiö.

Miten päästä asunnon ensiesittelyyn Lauttasaaressa?

Kun asunto tulee myyntiin Lauttasaaressa, alkaa puhelimet ja sähköposti kiinteistönvälittäjällä soimaan. Oikein hinnoiteltu, hyvällä sijainnilla ja tiedoilla oleva kohde myydään kahden viikon kuluessa. Miksi? Koska Lauttasaari on Helsingin halutuimpia alueita ostaa asunto. Täällä on liikkeellä ensiasunnon ostajat, saaren omat kodinvaihtajat ja sijoittajat. Ole siis kilpailukykyinen, rahoitus ja muut asunnon ostamiseen liittyvät yksityiskohdat kannattaa olla mietitty.

Lue artikkeli

Asuntosi arvoon vaikuttavat asiat

Jos harkitset asuntosi myyntiä, olet varmasti miettinyt mitkä asiat vaikuttavat asunnon arvoon ja voisitko itse vaikuttaa niihin. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä osaa määrittää kohteen hinnan kokemusperäisellä ja markkinaan perustuvalla tiedolla. Paikallinen kiinteistönvälittäjä osaa määritellä sijaintiin vaikuttavan hintamuuttujan parhaiten. Jos mahdollista, suosi paikallista kiinteistönvälittäjää. Hyvin kysytyissä tai uniikeissa myyntikohteissa kiinteistönvälittäjän arvio antaa hyvän ohjehinnan mutta lopulta kysyntä määrittelee

Lue artikkeli

Laadukas ilmainen arviokäynti

Yleisin kiinteistönvälittäjän mainos kuuluu ”tilaa ilmainen arviokäynti”. Me kiinteistönvälittäjät käymme arviokäynneillä kutsusta koska asiakkaalla on tarve saada hinta-arvio myytävästä asunnostaan. Kiinteistönvälittäjä antaa oman näkemyksensä asunnon myynnistä ja usein asiakas pyytää useampaa arviota. Kiinteistönvälittäjän persoona, paikallistuntemus ja tapa toimia antavat sinulle myös kuvan siitä, miten hän hoitaisi sinun asuntosi myynnin. Myynnin kannalta motivaatio ja innostunut myyjä

Lue artikkeli
Back to top